Buckafalva

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl találod Buckafalvát, egy kedves, barátságos kis falut. Királya Buckafalvi Manó Uraság, kit alattvalói hűen szolgálnak... A blog Buckafalva életét ismerteti meg és emellett igyekszik hasznos tanácsokkal ellátni az ideérkezőket! Jó szórakozást kívánunk! A véleményeiteket, saját tapasztalataitokat, történeteket, észrevételeket a buckafalva@gmail.com címre szívesen várjuk!

Friss topikok

HTML

Kinder tejszelet házilag

2011.05.11. 09:03 - Lyzard

Címkék: receptek

 Tegnap elkészítettem Urasága kedvenc édességét, amiből Ő sajnos egy falatot sem ehet , mert annyi cukrot tartalmaz. Legközelebb majd finomítok a recepten, és úgy már jó lesz. Annyi biztos, hogy a szülei tejszelet utáni vágyát ki tudtam vele elégíteni. :-)

Nagyon finom!

A recept a következő:

 

Hozzávalók:
tészta:
8 tojás,
20 dkg cukor,
6 ek víz,
8 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
30 dkg sima liszt
4 dkg keserű kakaópor,
1 cs sütőpor,
1 tk mézessütemény fűszerkeverék
tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin és liszt a felületre vagy sütőpapír

krémhez:
4-5 ek cukor,
4-5 cs vaníliás cukor,
3,75 dl tej,
3,75 dkg ( 1,5 csomag ) zselatinpor,
8 dl habtejszin,

mázhoz:
25 dkg étcsokis torta bevonó,
8 dkg vaj/margarin

Elkészítés:
A tojás sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. A vizet és a puha vajat/margarint hozzáadjuk és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és a keverékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk finoman belekeverve.

A tepsit ( kb. 30 x 35 ös ) előkészítjük ( vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy kibéleljük sütőpapírral ). A massza felét belesimítjuk. A sütőportól megfelelő méretűre fog nőni sülés közben.Előmelegített sütőben közepes lángon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik lapot ugyanúgy. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint belekeverve, kis lángon addig főzzük amíg a zselatin elolvad. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk. Gyorsan amíg a krém meg nem köt, addig símítsuk rá az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik lapot úgy hogy egy kicsit nyomkodjuk is bele.

Hideg helyre tegyük legalább 1,5-2 órára.

Máz: a csokoládét a vajjal megolvasztjuk, és rásimítjuk a süti tetejére. Egy késsel a csokiba jelöljük meg a szeletek helyét. Vízbe mártott késsel felvágjuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr742894984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása