Nem történt csoda. A marcipán golyók csak addig voltak szilárdak, amíg a hűtőben voltak. Gőz felett megolvasztottam az étcsokit (Sparban lehet venni olcsón jó minőségű saját márkás étcsokit), de én egy picit higítottam tejjel, hogy könnyebb legyen mártogatni. Beleszúrtam a golyókba a fogpiszkálót, de már az első mártogatásnál rájöttem, hogy ez így nem fog menni, mert abban a pillanatban, ahogy megfordítottam és bele akartam szúrni a hungarocellbe, lecsúszott a fogpiszkáló aljára, és ki is szakadt belőle. A többit már villával mártottam, és visszatettem a hűtőbe. Az eredmény finom lett, csak a baj az, hogy amikor elvenném a tálcáról, a fele ott marad. A tanulság az, hogy tényleg óvatosan adagoljuk bele a vizet, mert én nem kalkuláltam bele, hogy közben a porcukor olvad. Amúgy tényleg nagyon egyszerű az elkészítése. Még egy megjegyzést tennék, hogy ha sikerül olyan állagúra készíteni a masszát, hogy elbírja a fogpiszkálót, akkor az olvasztott csokit mély tálkába öntsük, és úgy mártogassuk, mert akkor egy mozdulattal bevonódik. A következő próba a kókuszos lesz, jelentem majd a trükkjeit, ha kész! "Azért tegnap elgondolkodtam azon, hogy inkább veszek pár kg szaloncukrot, de nem adom fel! :-)"
szaloncukor jelentés
2011.05.07. 09:50 - Lyzard
Címkék: karácsony receptek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.